A RACC HolaBici volem fer-vos partícips de les aventures del nostre equip i, per fer-ho, no hi ha res millor que ensenyar-vos les rutes que fem amb les nostres ciclistes. Algunes d’aquestes rutes les vam fer durant la nostra estada tècnica a la zona més oriental del Pirineu català. Aquells dies ens vam allotjar a l’Hotel SNÖ Vall de Boí, un recés de pau per descansar i conèixer una de les àrees muntanyenques més boniques i destacades del Pirineu.

La primera de les opcions que us presentem és una ruta suau amb bicicleta que recorre la zona fins al poble de Corroncui, on podreu experimentar la tranquil·litat de les carreteres secundàries i tornar a l’hotel per gaudir de l’estada en un dels millors establiments del Pirineu lleidatà. Aquesta ruta és apta per a tots els nivells ciclistes i, fins i tot, es pot allargar segons el nivell de cada practicant. Som-hi?

Matinarem per gaudir de la fresca de la zona, ideal per deixar enrere la xafogor de l’estiu, sortint des de Pont de Suert –encara que també podem començar la ruta des del Pla de l’Ermita, on s’emplaça l’Hotel SNÖ Vall de Boí–. Circularem paral·lelament al riu Noguera Ribagorçana per la N-230 i girarem abans d’arribar a la desembocadura, al pantà d’Escales, per la N-260, coneguda com a Eix Pirinenc. 

Una zona de pujada ens portarà fins a les ruïnes del castell de Lavaix, que hi ha ben a prop, i també fins a les del monestir de Santa Maria de Lavaix i el pont de Montiberri. Es tracta d’una àrea envoltada de vegetació muntanyenca, típica del Pirineu, que ens farà la sortida molt agradable.

Seguint la ruta arribarem a la confluència de l’LV-5212 per continuar amb el nostre trajecte, que transcorre paral·lel al barranc de Viu, abans d’arribar al poble de Viu de Llevata, una petita localitat que pertany a Pont de Suert. Allà ens podrem aturar per recuperar forces, si cal. Tot seguit, pujarem al Port de la Creu de Perves, una ascensió de 559 m verticals, amb un pendent del 4,6% de mitjana, per arribar a la cota de 1.335 m sobre el nivell del mar.

Des d’allà, agafarem el desviament a la dreta cap a Corroncui, que ens quedarà a poca distància, per una carretera secundària que ens permetrà allargar la ruta en cas de necessitat, des d’una cota de 1.270 m. En el trajecte de tornada refarem el camí fins a arribar de nou a Pont de Suert i, posteriorment, a l’Hotel SNÖ Vall de Boí, on podrem recuperar l’energia perduda i relaxar els músculs en les seves excel·lents zones de descans i a la seva gran piscina, després d’haver completat una ruta de 38 km, amb un desnivell de 857 m, que es pot fer en menys de dues hores.

L’Hotel SNÖ ens ofereix una gran varietat d’allotjaments, amb habitacions dobles, triples i fins i tot quàdruples, i d’apartaments, de dues a vuit persones, per gaudir del magnífic entorn. Reformat entre el 2018 i el 2019, en totes les seves habitacions i també als apartaments, que es troben a uns 150 m de l’hotel, podrem gaudir de la calma i de l’aire fresc del Pirineu. 

L’edifici principal consta d’una sala comuna amb llar de foc, televisor i servei de guardaesquís per a la temporada d’hivern, amb un total de vuit habitacions (set dobles i una quàdruple), a més de 15 apartaments amb diverses capacitats.

Ara, amb ClubRACC i RACC HolaBici, pots obtenir un 15% de descompte sobre la tarifa dels hotels de la cadena SNÖ, que tenen establiments a les valls de Benasc, Aran, Roncal, Bielsa, Boí i Tena, reservant l’allotjament amb el codi RACC.

I recorda: aquests establiments, a més de ser bike i pet-friendly, també t’ofereixen altres avantatges com el servei de late check-out, el restaurant i la piscina.

Mapa de la ruta

Fes clic al mapa per veure la ruta o segueix aquesta ruta en el teu dispositiu fent clic aquí.

Albert San Andrés per RACC HolaBICI.