En aquesta ruta de RACC HolaBici, que passa per la vall de Boí, iniciarem un trajecte d’una mica més de 100 quilòmetres amb un desnivell pronunciat de més de 2.700 metres. Es tracta d’un recorregut apte per als amants de la muntanya, amb sortida des de l’Hotel SNÖ Vall de Boí, un enclavament ideal per als ciclistes més exigents.

L’ocasió ens permet fer una ruta circular que recorre la zona de la Franja d’Aragó i Catalunya, circulant per carreteres secundàries que ens meravellaran mentre descobrim la part més profunda del Pirineu central.

Sortirem de l’Hotel SNÖ Vall de Boí i posarem rumb a l’est fins a Taüll i Boí per l’L-501, dues localitats que val la pena visitar amb tranquil·litat més enllà de la bicicleta. La ruta ens portarà fins a l’L-500, una carretera que agafarem en direcció sud fins al municipi de Barruera, des d’on pedalarem fins a la presa del pantà de Llesp, per arribar posteriorment a la confluència amb l’N-230. Des d’allà enllaçarem amb l’N-260 en direcció a Bonansa, a la província d’Osca, un petit nucli urbà conegut per ser el poble natal dels polítics Joaquín Maurín i Marcelino Iglesias.

Per l’A-1605 pujarem, fent el primer gran esforç, fins a l’Alt de Bonansa, que, després d’una baixada continuada i d’una planura des de la sortida, ens escalfarà del tot les cames. A partir d’aquí, vorejarem el riu Isàvena fins a arribar al desviament d’Espés, cap on canviarem la ruta per tornar a enllaçar amb l’N-260. Allà girarem a la dreta per arribar a les Paüls i, posteriorment, a Noals, des d’on abandonarem la nostra carretera posant rumb a Montanui, el poble natal del vocalista Pau Donés. Allà podrem gaudir de la magnífica vista que ofereix el mirador dedicat al cantant de Jarabe de Palo, abans d’arribar al municipi.

Des de Montanui arribarem a Vilaller, de nou a Catalunya, on agafarem el desviament per retrobar-nos amb l’N-230 i desfer el camí inicial de tornada a l’Hotel SNÖ Vall de Boí. En arribar, haurem recorregut un total de 102 quilòmetres amb prop de 2.700 metres de desnivell en un temps aproximat de sis hores.

L’hotel ens ofereix diferents tipus d’allotjaments, amb habitacions dobles, triples i quàdruples, així com apartaments amb capacitat per a dues i fins a vuit persones. L’edifici va ser actualitzat entre el 2018 i el 2019, i en totes les seves habitacions podrem gaudir de la tranquil·litat i de l’aire fresc del Pirineu.

L’edifici principal consta d’una sala comuna amb llar de foc, televisor i servei de guardaesquís per a la temporada d’hivern, amb un total de vuit habitacions (set dobles i una quàdruple), a més de 15 apartaments amb diverses capacitats.

Ara, amb ClubRACC i RACC HolaBici, pots obtenir un 15% de descompte sobre la tarifa dels hotels de la cadena SNÖ, que tenen establiments a les valls de Benasc, Aran, Roncal, Bielsa, Boí i Tena, reservant l’allotjament amb el codi RACC. Els establiments, a més de ser bike i pet-friendly, també ofereixen altres avantatges com el servei de late check-out, un restaurant i una gran piscina.

Mapa de la ruta

Fes clic al mapa per veure la ruta o segueix aquesta ruta en el teu dispositiu fent click aquí

Albert San Andrés per RACC HolaBICI.